More problems solved and the start of cleaning

I went back to the power supply board today for two reasons; I still had that little POWER FAIL circuit to fix and I had trouble finding the reason why my controlled playfield lights weren’t lighting up. So I found that the 5V was missing from CN2.

After some testing I found that it was the fuse and fuseholder were oxidised. Some cleaning took care of that and now the 5V is back.

It occured to me that now that this 5V was back, the POWER FAIL circuit had to be revisited, and low and behold, the POWER FAIL signal is gone. So the circuit wasn’t failing, I had a missing voltage and had completely missed it. DOH! /facepalm

I reconnected the POWER FAIL signal on the CN9 connector on the CPU board and everything still boots up 🙂

After that was all over with, I started disassembling the playfield, documenting everything with a lot of photo’s since I want to be able to put it all back together again too…

Dismantling

Once I removed everything from the top of the playfield, I flipped it over and got to work on the top drop target bank.

Out with the old...

I removed the broken drop target, replaced it with the one I got from David from zaccaria-pinball.com (see my links) and flipped the playfield over again.

The CHAMP is back!

So with that done, I started cleaning. I haven’t done a lot yet, but here’s a picture for you to see how much difference it makes already.

Started cleaning

And notice the working lights, what a big difference 5V makes 🙂



Leave a Reply